Hur påverkar föräldrars erfarenheter och uppfattningar av hälsa, idrott och kön deras barns delaktighet i det mångkulturella Sveriges idrottsrörelse? I Sverige har idrott under de senaste 100 åren blivit en del av den svenska folkrörelsen med målet att nå alla. En ny studie från Delmi belyser varför flickor är underrepresenterade baserat på intervjuer med föräldrar födda i Somalia, Eritrea, Syrien och Sverige. Anders Kassman, docent i sociologi och Åsa Kneck, medicine doktor med inriktning mot vårdvetenskap, båda verksamma vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola, berättar mer om hur förutsättningarna ser ut för döttrar till utrikesfödda föräldrar att delta i den svenska idrottsrörelsen. 

Programledare: Ann-Louise Rönestål Ek.

Så här lyssnar du

Du kan lyssna på avsnittet direkt från din dator, smartphone eller surfplatta. För att lyssna från en smartphone eller surfplatta kan du ladda ner en podcastapp, exempelvis Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Delmis avsnitt publiceras i Podspace och finns sedan tillgänglig på alla podcastplattformar. För att inte missa våra nya avsnitt kan du prenumerera på vår podd.

Feedback

Mejla oss [länk] om du har frågor, förslag eller andra kommentarer. Specificera gärna vilket avsnitt det handlar om i ämnesraden. Tack för att du lyssnar!

Foto från Delmi.