I februari har Delmi-podden premiär. Programledaren, Ann-Louise Rönestål Ek, diskuterar migration och integration med gäster som kan bereda sig på ett nyfiket och engagerat samtal som syftar till att begripliggöra och väcka intresse. Samtalen kommer att kretsa kring en Delmi-publikation för att tillgängliggöra kunskap om forskningsresultat som berör Sverige, EU och världen. Rapportförfattarna får möjlighet att redogöra för innehållet i sin studie med tonvikt på resultat, slutsatser och policyrekommendationer.

”Delmis uppdrag är inte bara att ta fram forskning utan också att se till att forskning sprids och diskuteras. Jag hoppas och tror att Delmi-podden kan vara ett sätt att nå ut med migrationsforskning.”

Mattias Wahlstedt, Delmis kanslichef, om Delmi-podden.

Det första avsnittet kommer att utgå ifrån den kommande Policy Briefen Miljonprogram, migranter och utsatthet för covid-19. Programledare kommer bjuda in två rapportförfattare för att prata om hur covid-19-pandemin har drabbat Sverige ojämlikt. I trailern berättar Ann-Louise Rönestål Ek och Mattias Wahlstedt mer om initiativet, det första avsnittet och vad du kan se fram emot under våren. Välkommen att lyssna!
Podcasten görs av Delmi i samarbete med produktionsbolaget Munck. 

Så här lyssnar du

Du kan lyssna på trailern och kommande avsnitt direkt från din dator, smartphone eller surfplatta. För att lyssna från en smartphone eller surfplatta kan du ladda ner en podcastapp, exempelvis Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Delmis avsnitt publiceras i Podspace och finns sedan tillgänglig på alla podcastplattformar inom en vecka. För att inte missa våra nya avsnitt kan du prenumerera på vår podd.

Bild från Delmi.