I Delmis nyhetsbrev informerar vi om nya publikationer, våra senaste aktiviteter och annan aktuell information. Här är några exempel på innehåll från vårt senaste nyhetsbrev:

  • En intervju med Mattias Wahlstedt, Delmis kanslichef, angående de missförstånd som har cirkulerat i media kring Delmis funktion, arbetssätt och kanske framförallt innebörden av att vi publicerar något.
  • Lanseringen av Delmis AMIF-finansierade projekt om återvändande till Afghanistan och Irak baserat på 100 intervjuer med personer som har sökt asyl i Sverige. Projektledaren Henrik Malm Lindberg berättar mer om skillnaderna och likheterna mellan de afganska, arabiska och kurdiska informanterna.
  • Fram till juni i år har Delmi publicerat fler rapporter än under hela 2020. Läs mer om vårens publikationer och webbinarier som handlar om bland annat tolkfunktionen i asylprocessen, ungas uppväxtvillkor och integration och kopplingen mellan invandring och stöd för välfärdsstaten.
  • Delmi utlyser projektmedel för kommande projekt om bland annat regelverken kring skyddssökande i EU-länder och arbetskraftsmigration under kriser.

Vill du få våra nyhetsbrev direkt i din mejl? Börja prenumerera på Delmis nyhetsbrev redan idag. Trevlig sommar!

Bild av Geralt från Pixabay.