Nu är Delmi-podden äntligen tillbaka för en ny säsong. Under hösten kommer nya avsnitt att släppas på olika teman gällande migration och integration. I avsnitten introducerar programledare Ann-Louise Rönestål Ek lyssnarna till ett nytt, relevant ämne kopplat till en av Delmis publikationer med hjälp av kunniga gäster och forskare.

Det första avsnittet utgår ifrån policy briefen Den reglerade invandringen och barnets bästa (2020:5) skriven av Louise Dane, doktor i offentlig rätt, som undersöker vad inkluderandet av barnkonventionen i svensk lag innebär. Carl Bexelius, rättschef på Migrationsverket, bidrar med ett rättsligt perspektiv på migrationsärenden som rör barn. Ämnet är högaktuellt då ett flertal fall har uppmärksammats där beaktandet av barnets rättigheter har kritiserats. Hur ser de på den mediala debatten? Vilka krav ställs egentligen i barnkonventionen? Det och mycket mer i det sjunde avsnittet av Delmi-podden!

Bild från Delmi.