Migration är ett viktigt ämne inom politik och media vilket gör att det ständigt är under debatt. Talibanernas maktövertagande i Afghanistan är ett exempel på en särskild händelse som kan påverka flyktingsituationen. Hur ser egentligen den politiska utvecklingen ut i Mellanöstern? Hur fungerar etableringen av nyanlända i Sverige och vilka satsningar görs för att minska klyftorna i samhället? Dessa frågor, och många mer, kommer att diskuteras den 6–7 december 2021 när Region Kronoberg arrangerar en konferens på Växjö Konserthus.

Delmi initierar studier och förmedlar forskningsresultat på migrationsområdet. Våra resultat kan sedan användas som vetenskapligt grundande argument i samhällsdebatten. Delmi studerar allt ifrån vilka möjligheter det finns för personer som saknar skyddsbehov att få uppehållstillstånd till hur återvändande kan förbättras. Henrik Malm Lindberg kommer berätta om vilka frågor Delmi forskar om och studier som snart lanseras. Läs mer och anmäl dig hos Region Kronoberg.

Foto av Geralt från Pixabay.